21 Kasım 2008 Cuma

ehöm ehöm

bengü çalıyor özellikle çalıyorum ne güzelde söylüyor. seviyorum ben kadını iyi söylüyor. ağız alışkanlığı... hiç dinlediniz mi?

havalar ne çabuk da soğudu. hiç bir yere çıkmıyorum bu aralar. dedim ya fişimi çektim oflineyim diye. tedavi yöntemimi de eski kitpları okumak olduğunu da söylemiştim değil mi? ilk kitap bitti. aslında iyi bir kitap ama birde sonu olsa ve yazar bazı deyatlara değinseymiş daha iyi olacakmış.
şimdi 10 yıl önce okuduğum çalıkuşuna başladım. 28 mart 1998... zaman ne kadarda çabuk geçiyor. biraz kalın kitabın yarısında tedavi edilirim belki...

Dayanamadım:
Bir kaç yeni kitap ısmarladım. birincisi şu meşhur siyah süt bende bir okuyayım dedim. biraz geç kaldım sanırım ama. Mehmet Rauftan Eylül; bu kitabıda hep merak edip bir türlü alamamıştım. Üçüncüsü de Cezmi Ersöz; Kendi kendine konuşmaktır aşk. cezmi ersözün şizofren aşka mektubu okumuştum yıllar evvel. kütüphanemde kaybomuş bir kitap. konus gelmişken bir kaç değerli kitabımı da biryerlerde kaybettim.tuu bana... zevk aldığımı hatırlıyorum kitaptan. yazarın cümlelerini de beğenmiştim. bu yüzden cezmi ersözden bir kitap seçtim. tavsiye edebileceğiniz kitaplar var mı?


bazen eser bana. eserikliyim miyim neyim. öyle kapanırım içime hayatımı biraz sorgular biraz geçmiş... biraz gelecek... Heyecanlarımı, acılarımı, hüzünlerimi, mutlu anlarımı gözden geçirip tekrar yaşarım. havalarda tam bana göre olunca bir girivereyim derleyip toparlayayım dedim içimi. bu duygu bunalımı aslında kimseye ait değil yani kimse sebep olmuyor. kendimle ilgili birşey... dedim ya eserikliyim diye... annem bazen bıktım senin bu hallerinden devamlı girip çıkıyorsun der güldürür bizi...

-------------------------------------

Eğitici Annelik:
Aslında daha evvel bahsetmişitm ama bir kaç arkadaş sorunca tekrar açıklama hissi duydum.
eğitici annelik kursu İbb nin vermiş olduğu bir kurstur. yardımcı annelik de diyebiliriz. kreslerde, yuvalarda yardımcı olarak çalışılabiliyor. hem boş vakitlerimi değerlendirmek, hem birbileziğim daha olmasını istemek hem de gelecek için bir anne adayı olarak bilgilenmek istedim. görmüş olduğumuz ünitelerde bence çok yararlı şeyler.

1.Ünite:
Eğitici Anneliğin Tanımı
Çalışma Koşulları Nelerdir?
2.Ünite:
0-12 Aylık Çocukların Gelişimsel Özellikleri Nelerdir?
3. Ünite:
1-6 Yaş Çocuğunun Yıllara Göre Gelişimi Nasıldır?
4.Ünite:
0-6 Yaş Çocuğunun Beslenmesi
5.Ünite:
Çocuklarda Tuvalet Terbiyesi Ve Cinsel Eğitim
6.Ünite:
0-6 Yaş Cocuğunun Gelişiminde Oyunun Rolü, Önemi Ve Evde Oyuncak Yapımı
7. Ünite:
Evde Ve Çevrede Güvenlik Önlemleri
8.Ünite:
Çocuk Sağlığı Hastalıklar Ve Bakımı
9.Ünite:
Eğitici Anne Çocuk İlişkileri
10.Ünite:
Eğitici Anneye Pratik Bilgiler

mesela biz şu an doğumdayız taa en başından başladık döllenmeden.
eğitici el işleri ve şarkılar öğreniyoruz. eğitim 0-6 yaş için veriliyor.

---------------------------------------------
Eskiden kalma bir boğaz yanıklığı...
yakılmış satırlar,
yakılmış hatıraların iç gıçıklaması
burnumda boğaz kokusu,
adalar vapuru,
ve üsküdar...
ve anlatılabilecek bir kaç eski yürüyüş
şarkılar, türküler...
masum bir kız çocuğu...
umutları olan ve artık büyüyen...
--------------------------------------
hani bilirmisiniz bu şiiri:
ben bir kızım ben bir deli kızım
siz ne anlarsınız siz diye devam eden bir şiir neydi bak unuttum gerisini
erzurum garında banklar üstünde diye devam ediyor.galiba böyleydi. buldum nurullah genç. şairin bahsettiği deli kız mıyım acep? :)


esereklendim gene hadi kaçtım ben :)))

tuğba

4 yorum :

laleninbahcesi dedi ki...

tuğba şiir süper, kitaplar süper, eğitici annelik süper. Bu demek oluyorki sen süpersin. Çalıkuşunu defalarca okudum. Siyah Sütü de beğenerek okudum. Sevgiler sana

KelebekGibi dedi ki...

Egitici annelik isine girmen süper bir fikir bence, hem meslek hemde kendini gelistirmek bu yönde.
Bu siyah sütü bende okumadim ama cok merak ediyorum, kitap bulmakta sorun burada yaa, helede ben fazla okumayan biriyim bulamayincada hepten hevesim kaciyor.
Sevgiler

Unknown dedi ki...

Zaman zaman banada olur böyle içime kapanır geçmişi geleceği sorgularım.çokda iyi gelir bana severim bu hallerimide eşimde alıştı bu duruma yenilenirim sanki ama artık yanlız kalıp düşünmem iyice zorlaştı benim ufaklıktan buna fırsat kalmıyor.siyah sütü okduğunda beğenip beğenmediğini yazarsan sevinirim sıkıcı bir kitap olduğunu duymuştum.bu yüzden okumaktan vazgeçmiştim.
seni çok öpüyorum canım

Z.M. dedi ki...

bu mevsimsel dönüşüme paralel iç hesaplaşma ve derlenip toparlanma halleri herkeste bi parça oluoy sanırım,kitapları bende çok severim ama kaybetmeye hiç tahammül edemem,aklıma geldikçe üzülürüm:( evde olsam senin gittiğin eğitici annelik kursuna bide yağlı boya resim kursuna gitmek isterdim:D hayalim bigün kendi resimlerimi yapıp sevdiklerime hediye etmek:)
nurullah genci bende ourum ama bu şiirini şimdi hatırlayamamakla birlikte çok beğendim gerçektende:) hayırlı günler tuğbacım,selam ve dua ile,,,

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...