22 Ekim 2013 Salı

Tuvalet Eğitimindeyiz...

     Uzun zamandır yazamadım biliyorum ama her zaman bir bahanem var benim :)
     Yaz başından beri tuvalet eğitimindeyiz. Neden buna Tuvalet eğitimi demişler onuda anlamıyorum ya! Hadi neyse...
     Ocak 2014 te 3 yaşını dolduracak olan Harun Emir için yaz başında artık bezi bırakması gerektiğine  karar verdik. Sağolsun büyüklerde hiç boş durmuyor devamlı 'bu çocuk hala bezlimi sen şu zamanda söyledin, şu da şu zamanda söyledi ne kadar geciktiniz böyle'gibi cümlelerle olaya girdikleri için birazda rahatsız olduk.
    Sakın zorlamayın;
    Karar verildikten sonra artık sıra alıştırmadaydı. Lazımlıklar alındı, klozet de çok cici durumuna getirildi. Her şey toz pembe yüzümüzde haddinden fazla gülücükler... Hatta lazımlığa oturduğu anda çamaşır makinesiyle oynanmasına bile izin verildi ki yeter ki otursun. İlk önceleri birkaç gün oturdu hatta kakasını bile yaptı. Benim ağzım üç metre açık izliyorum. Lazımlık başında şarkılar, türküler... Duyduğum ve okuduğum kadarıyla çiş kısımını geçtim kaka olayı başka bir meseleymiş. Çocuklar korkarmış, yapmak istemezmiş, ağlarlarmış vs. Dedim Harun Emir de biz bu olayı çok rahat atlatacağız.
     Meğersem bu ön gösterimmiş.
     Sonra oturmak istemedi. Ne de olsa yaz başındayız yavaş yavaş alışır hem millet 'ben bir haftada öğrettim' diyor herhalde bizde bir haftada öğretiriz dedim. Bir süre peşini bıraktım. Sonra yeniden başladık.   Bir türlü oturtamadım. İnat edip durdu. Sonra bir süre oturmaya karar verdi yalnız süremizi biraz kısa tutup sanırım çocuğu bunalttık ki yine oturmak istemedi. Tabii bizde biraz sinirler gerilmeye başladı az az zorlamalara başladık. Bu süre en azından bizim için yaz sonuna kadar devam etti.
     Sonra Harun Emir ağlamaktan kendini bronşit etti. Sonra hastalıklar birbirini izledi.  Ardından alerjik reaksiyonlar başladı; tıkanmalar, grip olmuş gibi süre gelen semptomlar  ki hepsi alerjik reaksiyonlardan kaynaklanıyor. Bu arada kreşten aldık. Onuda atlattık derken üzerine bir de mandalinadan gelen kurdeşen eklenince biz iyice tuvalet eğitimini saldık.
     Sonra bir gün doktoruna götürdük. Artık bezi bırakması gerektiğini Harun Emir'e söyleyince bizde ışıklar tekrar yanmaya başladı. Harun Emir'e devamlı bu sözü hatırlatarak işi sıkmaya karar verdik. İlk zamanlar bezle alıştırmaya çalışıyordum sonraki bu denememde bezsiz, ya alıştırma çamaşırıyla yada kendi çamaşırıyla denedim ki kendi çamaşırıyla daha rahat etti. Hatta bunun ne kadar rahat olduğunu her sabah birbirimize gülerek hatırlatıyoruz. Üç haftadır bu işle sıkıca uğraşıyoruz ve Harun Emir iki gündür tuvaleti geldiğinde kendisi söylüyor. Kaka işi henüz düzene girmiş değil. Sherlock Holmes gibi peşindeyim :)
     Benim gibi olanlar yılmayın peşine düşün elbet öğrenecekler.
 
     Biz çok zorluk çektik ki biliyorum benim gibi nicesi var. Hala da çekiyoruz düzene girmiş değiliz daha gece uykularını bölmedim wc için...
     Bizim gibi olanlara kolay gelsin... kuru günlere ve gecelere...
tugbatugba
     

4 yorum :

Aygül dedi ki...

Tuba harun emirle arası bir ay olan Aziz ihsan için bende bu ara başlama kararı aldım. Daha doğrusu okulla beraber aldık. Büyük oğlum maşallah hiç üzmemişti beni gece gündüz aynı anda attık bezi. Evet travmaya dönüşmemesi için üstüne gitmemek gerek. Geçen sabah baktım bezi kuruydu tuvalete gidelim mi teklifimi kabul edince gittik yaptı:) ama bu sabah istemedi bende zorlamadım. Hayırla atlatalım inş. Okulun faydası oluyor.

tugbatugba dedi ki...

Aygul hangi okula yolladin yazin h.emir pariltiya gitmisti yalniz kisin cocuklar cok hasta oldugu icin seneye tamamen vermeye kararverdik umarim cumleten hayirlisiyla atlatiriz.

Unknown dedi ki...

Benim kızımda 2.5 yaşında bende geç kalanlardanım.. 2 abisini 2 yaşında kolayca alıştırmıştım , bu seferde öyle olur sandım resmen bir aydır uğraşıyoruz ama aynı performansı kızımda göremedim.. Götürürsem çişini yapıyor yoksa sal gitsin..

Biraz yıpratıcı bir eğitim inşallah tez zamanda öğrenirler de bizlerde rahatlarız..

tugbatugba dedi ki...

sevgi her çocuk bir olmuyor maalesef hepsinin huyu farklı istekleri farklı hayata bakış açısı farklı. umarım en kısa zamanda bu yorucu ve yıpratıcı süreci geçersiniz.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...