2 Ağustos 2008 Cumartesi

hafta sonuna girerken


Dün yani 31 Temmuz erkek kardeşimin doğum günü idi. Akşam için bir adet pasta yapmam gerekiyordu. Aslında benim düşüncem; çilek kaplamalı, meyveli, yoğurtlu hafif bir pasta yapmaktı. Yalnız erkek kardeşim meyveli ve çok karışık pastalardan hiç hoşlanmaz. Ona verin bitter çikolatayı bir ömür geçirsin. Bu yüzden benim için en iyi kaynak Anne Wıllanın çikolatalı tatlılar ve pastalar kitabı idi. Karıştırdım karıştırdım en bol çikolatalı tarifi olan parça çikolatalı kek tarifini pasta niyetine akşam ev ahalisinin önüne sunmak olduğunu düşündüm. 20 cm lik kalıbım yoktu bu yüzden kekim yüksek olmadı ama harika bir tadı olduğu kesindi.

Erkek kardeşim bayıldı. Önemli olan da buydu (oleyyyyy)

Keki Elif Bera ile birlikte yaptık. Yumurtaları o çırptı. Kekin kaplamasını ben kaplarken o da tadına baktı( parladı :) ). Kekin resmini çekti. Olmadı kendisi çekildi. Acayip fotograf meraklısı fotograf makinasını eline geçiri geçirmez ne var ne yoksa büyük bir ciidiyetle çekmeye başıyor ortalıyor ayarlamalar yapıyor bir göreseniz ynı profösyoneller gibi :)))

İstanbul’da havalar harika yağmur yağdığından beri çok sıcaklığı yok. Esiyor. Tam gezmelik bir hava. Acaba bu hafta sonu İstanbula nerelerden baksak???? İyi hafta sonları geçirmenizi diliyorum….

tuğba

4 yorum :

anneminkizıyim dedi ki...

Merhabalar canim, kardesinizin dogum günü kutlu olsun, saglikli ve basarili yasam dilerim. Kekinizde cok güzel görünüyor, ee bazilari böyle bol cikolatali keklere bayilir.
Elifinde ellerine saglik, size yardim etmis, resim cekmis ve cektirmis, Allah bagisalsin. Ziyaretiniz icinde ayrica tesekkürler, sevgiler...

Adsız dedi ki...

Tuğbacığım,

kardeşinin doğum günü kutlu mutlu olsun. Kekin tarifini merak ettim.. :)

Ellerine sağlık

sıcacık sevgiler.
www.misssgibi.com

Z.M. dedi ki...

kardeşinin doğum gününü kutlarım ve yazamadığım zamanlardaki yorumun ve uğramış olmandan dolayıda çok mutlu oldum teşekkür ederim söylemek istedim canım:)valla pasta börek çörek yapmasınıda yemesinide çok severdim,severdim dedim çünkü şimdilerde iş ev çocuk ve en önemlisi kalan kilolardan dolayı yapamıyorum,ama yinede azdan aza yiyorum:)ellerine sağlık güsel gözüküyo,istanbulda gezmek fikri de harika ama bi pazar günü boş olunca benim gibi tembellik edip evden çıkamıyo insan,sen gez yine ekle resimlerini bende gezmiş kadar oliyim:)sevgiler tuğbacım,,

KelebekGibi dedi ki...

Berra'da büyümüs görmeyeli Tugbacim.
KArdesine hayirli ömürler dilerim, onun sevdigi türden yapman cok düsünceli olmus.
ELine saglik.
Sevgiler

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...