9 Eylül 2008 Salı

HAFTA SONU VE SÜLEYMANİYE...





Haftasonu dışarı çıkmak kadar nereye gitmekte şu aralar bayağı bir zor oldu. malumunuz Ramazan ve gidilecek her mekan hınca hınç kalabalık.
bizde nişanlımla aksarayda buluşup sırtımızı tranvaya verdik mi gidilecek yer buluruz diye çıktık yola en sonunda kalabalıktan kaçmanın bir yolunu bulduk saldık kendimizi İstanbul üniversitesinden aşağı Haydi ileri istikamet Süleymaniye. sabah açıköğretim sınavının olduğu sokaklardaki çöp kağıt birikintilerinden belli oluyordu. yazık dedim ağaçlarıma çöp oldup gittiler.

beyazıt ve civarından uzak sessiz sakin sokaklarda yavaş yavaş yürüdük. sessizliği dinginliği dinledik yaf nekalabalıkmış ortalık... hanggi fakültelerde sınavlara gidiğimi konuştuk hemen hemen hepsinde aösınavına girmişim yahu kah da binaların tarihinden bahsede durduk.


Süleymaniyeye vardığımızda ilk işimiz yemek olayını halletmek oldu. e süleymaniyeye neden gitik tabiiki meşhur kuru fasülyesini yemek için. ünlü Ali Babada zar zor yer bulurken camiiye de gelmişken bir kolacan edelim dedik. bayağı bir tadilata alınmış. minare iç kısmı namaz için bile az bir bölüm bırakılmış.
bahçesi çok güzel ferah ama oldukça bakımsız belkide tadilatta diyemi yoksa hep mi öyle bilemiyorum. uzun zamandır gelmemiştim.



Kuru fasülyedemişken buranın kuru fasülyesi çok meşhurmuş. bir sürü küçük küçük dükkanlar var önleri alabilidğince masa ve hepsi tıklım tıklım dolu hepsinde de kuru fasülye ana yemek. ve inanmayacaksınız millet rezervasyonla geliyor. biz şükrettik yer bulduğumuza. aslında nişanlım bir kaç yıldır hadi gidelim der ama ben tabuldot yemeklerden dolayı kuru fasülyedenpek haz etmediğim için gitmezdim. ama çok şükür ev yemeklerine alışınca razı oluverdim. iyiki de olmuşum tam bana göreydi. özlü zeytinyağlı iri taneli :)


güze bir akşamdı kuru fasülyelerin yanında mumumuz eksikti ama olsun. servis ve müşteri memnuniyeti bir harikaydı. nasıl arı gibi çalıştılar şaşakaldım. cacıklarıda güzeldi. birde çömlekte yogurtları vardı ama ondan tadamadım gözüm kaldı bir dahaki gidişimde tadacağım nasip olursa.
İstanbulun bir köşesinden daha göz kırptım gökyüzüne ...
tugba

6 yorum :

gülücüklerim benim dedi ki...

Blogunuzu ziyaret ettim, çok başarılı buldum,
Nişanlınızla bir ömür boyu mutluluklar dilerim

laleninbahcesi dedi ki...

tubacım ben de sana Yahya Kemalin Süleymaniye şiirini getirdim ama o kadar uzun ki bir kısmını ancak:)). Kuru Fasulyesini biliyorum oranın , bizim gamsgamsenin okulu orada olduğu için sık sık gider oraya. Sevgiler sana

Z.M. dedi ki...

süleymaniyenin özel biyeri vardır bende,doğumu süleymaniye hastanesinde yaptım ben caminin hemen karşısında:D çok ziyaret ettim o dönemlerde oraları,bi başka güsel bi havası var oraların bence,
afiyet olsun kurufasulyelerinizde,insanın ramazanda bakınca canıda istemiyo diil hani:D
sevgiler tuğbacım,,

Adsız dedi ki...

en son nezaman süleymaniyeye gittiğimi hatırlamıyorum bile.sayende şöyle bir gezinti yaptım sanalda olsa:))

biliyormusn tuğba şuan senin yerinde olmayı çok isterdim.Yani nişanlı olmak ve nişanlımla hiçbirşeyi düşünmeden heyecanla gezmek:))

buarada kuru fasülye hakikaten güzele benziyor.eşimde çok sever.ama o genelde çamlıcada meşhur olan çömlekde yer.birgün bizde gideriz inş buraya:))

biolog77.blogcu.com

anneminkizıyim dedi ki...

Merhabalar canim, ziyaretin icin cok tesekkürler. Harika resimler ve tadlar eklemissin ellerine saglik, sevgiler...

Adsız dedi ki...

[url=http://kfarbair.com][img]http://www.kfarbair.com/_images/_photos/photo_big8.jpg[/img][/url]

מלון [url=http://www.kfarbair.com]כפר בעיר[/url] - שלווה, [url=http://www.kfarbair.com/about.html]חדרים[/url] מרווחים, אינטימיות, [url=http://kfarbair.com/services.html]שקט[/url] . אנו מספקים שירותי אירוח מגוונים גם יש במקום שירות חדרים המכיל [url=http://www.kfarbair.com/eng/index.html]אחרוחות רומנטיות[/url] במחירים מיוחדים אשר מוגשות ישירות לחדרכם!

לפרטים אנא לפנות לאתרנו - [url=http://kfarbair.com]כפר בעיר[/url] [url=http://www.kfarbair.com/contact.html][img]http://www.kfarbair.com/_images/apixel.gif[/img][/url]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...