23 Ekim 2008 Perşembe

Bir kaç Dedikodu



Ev hayatına alışmaya çalışan ben boş vakitlerimi değerlendirmek için, kişisel gelişimime katkı sağlayacak alanlara yönelmeye karar verdim.

geçen dönem Arapça kursunun birinci kurunu bitirdikten sonra ayağımı çatlatıp alçıya alınınca ikinci kurun bir kaç dersinden sonra derslere gelememiştim. maalesef bu yıl arkadaşlarım 3. kurdan devam ediyorlar. ikinci kur da bu yıl ikinci dönemde açılacağı için, ikinci kuru bekleyeceğime birinci kuru tekrar almanın daha sağlıklı olacağına karar verdim. çift dikiş olacak ama biz ona pekiştirme diyelim :P




ikinci eğitimim de hayatımda herzaman işime yarayacak olan Eğitici annelik dersi.
Yardımcı annelik de diyebiliriz. 364 saat ders görecekmişiz. yuvalarda ve kreşlerde de staj yapacakmışız.

Eğitici Annelik Derslerinin İçeriği ve Konu Başlıkları da aşağıda;

1.Ünite:
Eğitici Anneliğin Tanımı
Çalışma Koşulları Nelerdir?
2.Ünite:
0-12 Aylık Çocukların Gelişimsel Özellikleri Nelerdir?
3. Ünite:
1-6 Yaş Çocuğunun Yıllara Göre Gelişimi Nasıldır?
4.Ünite:
0-6 Yaş Çocuğunun Beslenmesi
5.Ünite:
Çocuklarda Tuvalet Terbiyesi Ve Cinsel Eğitim
6.Ünite:
0-6 Yaş Cocuğunun Gelişiminde Oyunun Rolü, Önemi Ve Evde Oyuncak Yapımı
7. Ünite:
Evde Ve Çevrede Güvenlik Önlemleri
8.Ünite:
Çocuk Sağlığı Hastalıklar Ve Bakımı
9.Ünite:
Eğitici Anne Çocuk İlişkileri
10.Ünite:
Eğitici Anneye Pratik Bilgiler


Tabiiki İş aramalarım son hız devam ediyor.

öhömm köhöömmm heyo yaşasın sonunda öğrenci AFfı çıktı biraz ızdıraplı bi çıkış olsada Allah Kerim diyip aftan yararlanacağım. daha detayları öğrenmedim onlarıda hemen halletmem gerek...

ehliyetim hala elime geçmedi yahu bir an evvel alsamda havuza milleti ben götürsem. bu arada yüzmeye başladım. ohh kış geldi herkes evlere çekilmiş rahat rahat kulvarlarda yüzebiliyoruz. yazın çok kalabalıktı kulvarda yüzecek yer bulamıyorduk.

bu hafta sonu çok sevdiğim canım adaşım güzel arkadaşımı tugba'yı evlendiriyoruz. kendisi liseden arkadaşım olur. onunla tanışmamız yılsonu tiyatro grubunda olmuştu. daha doğrusu samimiyetimiz. çok güzel şeyler yaşadık. canım arkadaşım İnşaallah mutlu olursun. tevafuk aynı gün başka bir arkadaşın daha evlendiğini duydum. ne oluyor yahuu :)))) komik bir ilişki var ama burada anlatamayacağım :)))) kader işte :)) ben hala nişanlı nişanlı geziyorum herkesi evlendirdikten sonra evlenirim artık bu arada ben nişanlanalı kaç yıl oldu yahuuuu heheheheheheh :))))))) şaka bir yana İki Çiftinde Evliliklerini Rabbim hayırlı kılsın. heh bir düğün haberi daha aldım onuda burdan tebrik ediyorum :)))




bu hafta sonu Ankara yolculuğu olabilir olmayada bilir bilmiyorum henüz çok kararsızım. Ankara İstanbul'a hiç benzemiyor. daha bir düzenli. herşey yerli yerinde. göllü bir parkı var neydi adını hatırlayamadım orası çok güzel ve bende çok güzel hatıraları var. gölü yapay da olsa (ki yalnışım varsa düzeltin) çok güzeldi. çimler, ağaçlar harikaydı dinlenmek için muazzam bir yer. sırf orası değil başka parklarını da gezmiştim (adını unuttum) çok güzeldi. bir de mevsiminde gitmiştim yemyeşil harika. Memur şehri derler Ankara için. metrosuda güzel bizim çok eskiden kullandığımız kartları kullnıyorlardı hala öylemi bilmiyorum. o kartları görünce çocukluğum gelmişti aklıma.tertipli güzel bir yer. İstanbul öyle değil biraz oradan çıkma biraz buradan bükülme var. ama ne olursa olsun İstanbul derim başka birşey dememmm. ay çok konuştum ama başkent yani konuşmazsam ayıp olurdu. ;)

tuğba

4 yorum :

Adsız dedi ki...

Ay ay ay sen konuş yahu konuşunca daha güzel oluyorsun hayatım :))

KelebekGibi dedi ki...

Canim hakkinda hayirlisi olsun. Sende dedigin gibi benim gibi bir yol bir düzene koymak istiyorsun herseyi.
Bence evlenmeden bunlarla mesgul ol bol bol, evlenince bölünüyor insan her tarafa, cocuga, ese, eve..Yani bir seylere konsantre olmak daha zorlasiyor inan.
Hayirli cumalar, cuma cicegi:)
Sevgiler

laleninbahcesi dedi ki...

ay tugba az kaldı İstanbuldan vaz geçtim diyeceksin sandım, elbetteki İstanbul ayol. Sevgiler sana

Betül dedi ki...

canım benim, bilmecemi sen bildin, mail adresime adresini yazar mısın hemen postaya vereyim amigurumileri.teşekkür ediyorum katıldığın için.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...