11 Eylül 2012 Salı

Hoş Geldin 2 yaş sendromu ne zaman gideceksin?

evde terör esiyor ağlamalar, bağrışlar, çığlıklar gırla...
2 yaş sendromuna girdik  A Dostlar...
ne zaman gider derseniz valla  her an gidebilir uzunda sürebilir...
Sabır Sabır Sabır der doktorumuz. sabredeceksin bir şey yok gelişim süreci... evde 24 saat ağlayan tepinen bir çocuk. ah ah sabır taşı olsa çatlar.. şimdi sakin  süklüm büklüm oturup üzüm yiyor. aslında genelde mutlu bir çocuk ama  her an içindeki şiddet meraklısı çocuk çıkabilir; çıkmaya bilir de... gün gün değişiyor. ne yapacağımızı şaşırdık. üstüne yemek sorunumuz devam ediyor. yediklerimiz 10 parmağı geçmiyor...

krizlerden derlemeler;
*hava alsın deriz dışarı çıkartırız. başörtüm yolunur, üstüm başım çekilir, yerlere serilir, bağırma gırla...
*bayramda gülhaneye gitme gafletinde bulunduk... Allah ımm gitmez olaydık. birde arabayı almadık. toplu taşımayı özledik dedik demez olaydık. Harun Emir krizlere girdi eğer oradaysanız çığlık çığlığa bagıran bir çocuk gördüyseniz ahanda o biziz. gülhanenin ortasında çocuk sallayanda bizdik... Allah ım rezil oldum yaaaaaa :))))
eğer istediğimiz olmazsa tepinir kendimizi yerlere savurur bağırır çağırırız...
geçen alışveriş merkezinde yerlere serildi mesela... bende kenara çekilip krizinin bitmesini bekledim.

İşte böyle ama biz biliyor ve uyguluyoruz ki,
*sakiniz bu bir süreç
*bolca sabır sabır sabır... ki bazen bu çok zor...
* geçecek oğlum geri gelecek.
* eğer kriz anındaysa sarılıyoruz. eğer istemezse görebileceğimiz bir yere koyup ilgilenmemek suretinde ilgilenip gözlemliyoruz. bir kaç dakika içerisinde şiddet yanlısı afacan kaybolup benim cici oğlum geri dönüyor taakiii hoşnut olmadıığı başka bir ana kadar...
Rabbim 2 yaş sendromuna giren tüm annelere sabır versin...


işte bu benim 20 aylık cici oğlum...
  işte yazamamamın sebebi depresyondayız cümleten.

bunun haricinde Harun Emir;
* çok meraklı bir çocuk özellikle kitaplara karşı çok merakı var,
*resim çizmeyi(karalamayı) çok seviyor,
*beraber kitap okumalara bayılıyor,
*bilgisayarı kurcalamaya ölüyor,
*yavaş yavaş da konuşmaya başladı ama tam derdini anlatamıyor bu onun için çok büyük bir problem çok sinir yapııyor bu konuda oldukça. yardımcı olmaya çalışıyoruz ama bazen çok sinirlenebiliyor.
*parkta kumlarla oynamak onun için büyük mutluluk,
* elektrikli aletler favori ilgi alanları bulş. makinası ve çamaşır makinası özel ilgi alanlarında. gayet güzel bilinçli ayarlarını yapıp çalıştırabiliyor.
* en sevdiği oyuncaklardan biri elektirikli süpürge. tüm gün ev süpürüyor oyuncağı ile çok titiz çocugum var aynı ben :)

bu arada doktoruyla bu sinir, stres, şımarıklık işini konuştuğumuz da. anaokullarında oyun gruplarının olduğu, bir iki saatliğine o oyun gruplarına götürmemizi tavsiye etti. böylelikle daha sakinleşeceğini söyledi. bizde şu an  başakşehirde oyun grubu arıyoruz...

tugbatugba

1 yorum :

Adsız dedi ki...

:))))
TATLIMM BENİMM, ONUN 2 YAŞ SENDROMUNU YERİM BEN :p SABIR ANNESİ CİCİ OĞLUNA KAVUŞMAYA AZ KALDI İNŞAALLAH.. ÖPÜLDÜNÜZ.. "İLKAY"

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...