8 Ağustos 2014 Cuma

GAME OF THRONES

Game Of Thrones dizisine başladığımı söylemiştim. Yayınlanan tüm sezonları bitirmeden çok fazla birşey yazmak istemedim. Dizi 4. sezonunu bitirmiş bulunmakta. Kaç sezon daha devam eder sorularına 8/9 a kadar yolu var diyorum çünkü hikaye ve kurgu çok iyi hesaplanmış ve devam ediyor. her sezonda 10 ar bölüm bulunmakta zaten. bizimkiler gibi bir sezona 30/40 bölüm sığdırmamışlar. yavaş ama emin adımlarla ilerliyorlar.   
Gel gelelim konusuna daha önceki yazımda biraz bahsetmiştim.
Deli kral denilen Ejderha soyundan gelen bir kralı devirmek için çok büyük ve geniş hanedanlar birleşip deli kralı öldürüyorlar ve aralarından bir kişiyi kral seçiyolar. Sonra herşey maalesef güllük gülistanlık geçmiyor. Savaşan insanlarda Kral olmak için beceri bazen olmayabiliyor.  Genel anlamda dizinin konusu aslında 3 adet.
 Biri Taht için kavga eden hanedanlar.
İkincisi Hayattta kalmaya çalışan ve sefalet içinde yüzen halk.Yaklaşan kış ve Ak yürüyenler (Ak yürüyenleri çok merak ediyorum. 4 sezon amaçları ve oluşları hakkında çok fazla bilgi vermediler.) 
Üçüncüsü kendini arayan,kimliklerini bulmaya çalışan bir kaç önemli şahsiyet. 
Dizide kimsenin yeri sağlam değil. Neden öyle diyorum biliyor musunuz. bir karektere bağlanıyorsunuz ve onun iyi bir karakter olduğunu düşünüyorsunuz. Ama gel gelim adam bir anda ölüveriyor. Aslında bu bana şunu gösteriyor. Dizi de şahıslar değil konu önemli. 
Dizinin başından beri bir kaç karaktere bağlanmış durumdayım. İlk karakter Eddark Stark çok güçlü bir karakterdi. ama birinci sezunun sonlarına doğru öldürüldü. çok kızmıştım bu adama kıyılır mı yahu diye sonra farkettim ki adamcağız öldürülmeseydi bu 3 sezon nasıl ortaya çıkardı. İlk yıkımdan sonra bağlandığım hiç bir karakter ölmedi.  heheheeh :)


İkinci ve benim için en güçlü karakterlerden biri tabii ki Jon Snow Stark ailesinin gayri meşru çocuğu. ailesinden ayrılmış ve Gece bekçilerine katılarak duvarı (bir sınır çizgisi) korumaya yemin etmiştir.bu karakterden beklentilerim çok fazla hele ki bazı dedikodular duydum kiiii beklentilerimde haksız olmadığım çıktı.    
Yürü be Snow kim tutar seni...


Lannesterlerin küçük oğlu namı diğer Küçük şeytan da Baş karakterlerimden biri. Dizinin başından beri tuttuğum bir karakter. Boyuna bakılmaksızın çok akıllı bir adam. Fakat ailesi maalesef onu kullanmak yerine öldürtmeye çalışmaktan başka birşey yaptıkları yok. O da onlara 4. sezonun  finalinde çok büyük kazık atıp öyle gidiyor yaa oh olsun onlara.

Starkların ortanca oğulları. Yaramaz deli dolu bir çocukken duvarlardan birinden atılıp kötürüm kalır. Ama bu çocukta ne güçler var ne güçler. Bende büyük bir heyecanla o güçleri görmek için can atıyorum.  

 Starkların küçük kızları Arya. Erkek gibi görünse de evet o bir leydi. Bunu kabul etmese de . Babası öldürüldükten sonra Krallıktan kaçıp ailesinden birilerinin  yanına gitmeye çalışıyor. 


Fakat bir türlü onlara ulaşamadı.  Bir sürü maceradan maceraya koşan Aryayı daha neler bekliyor kim bilir. 
Şu kadına yılanın başı mı demeliyim yoksa daha büyük bir hakaretmi etmeliyim bilemiyorum. Ölse de kurtulsak dediğimiz bir karakter. Öl de kurtulalım be Kadın! Kendisi kraliçe olur. 
Jofrey Büyük kral öldükten sonra yerine geçen oğlu. Güya oğlu tabii adamcağızın oğlu yok ki olanları da bir bir öldürdüler. Biri yaşıyor sadece o da oradan oraya sürükleniyor. Pek yükseleceğe benzemiyor. Jofrey Sadist manyağın biri dizide normal adam yok zaten de bu anormalların şahı gibi birşeydi yani...

Ölünce halay çekesim geldi :P


Bu kadını görünce ÇAKKAAALLL demek geliyor aklıma. Bu hatun Deli kral denilen yani bu düzenden önceki kralın çocuklarında biri. dar denizin öteki tarafına sürgün edilmiş.  Bu hanedanın özellikleri ejderhalara hükmetmekmiş. Ama ejderhalar maalesef diyardan silinmiş. Fakat bu hatunun 3 ejderhası var ve elinden alınan tahtın geri alınması için ilk önce güçlenmek istiyor ve bunun için neler yapıyor neler. Bu yüzden kadına ÇAKKALLLLLL diyorum.
Benden bu kadar artık karar sizde :)
tugbatugba

2 yorum :

Syhn dedi ki...

bu diziye popülaritesinden dolayı başlamıştım ama bi kaç bölüm sonrası bıraktım.
hatta bazı sahneleri aklıma geldi şuan kusacak gibi oldum >.<

tugbatugba dedi ki...

evet bazı manyak sahneleri var :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...